Första sidan Nyheter A-laget Farmen Ungdomsbandy Jennylund Klubbinformation Sveriges Barnsligaste Klack Länkar Historik Annat krafs

12. Johan Larsson 41. Anders Elg
Och: 8. Robert Månsby, 11. Tommy Jansson, 15. Anders Carlsson, 1. Johan Rolén(resmv)

Domare: Henric Björkholm, Per Bergstrand, Peter Tigerberg.

En spännande trettondagsmatch

Det är svårt att tänka sig en plats man hellre vill vara på en trettondag vid 17-tiden. Jennylunds isparkett ser inbjudande ut, luften är hög och klar, termometern visar någon minusgrad, och det är ganska gott om publik.

Gais klär ut hälften av sina supporters i fluorescerande västar som det står "Publikvård" eller något liknande på, vilka kräver gratis entré och dito kaffe. (Ja, västarna kräver inget, dess bärare gör det.) Dom får betala för kaffet som alla andra. "Fotboll är disco, Surte rock n' roll" skanderade klacken senast dessa lag möttes. Allt tyder på att de har rätt.

Det rutinerade manskapet i Gais slåss för sin sista chans att nå Playoff, medan Surte verkligen försöker spela ut samtidigt som man förstås har svårt att mobilisera den där 120%-iga tändningen, redan klara för Playoff som man är.

I tredje minuten når en lysande genomskärare rakt igenom ett tillfälligt förvirrat hemmaförsvar, friläge och 0-1. Annars öppnar Surte med mest bollinnehav, och man slås av matchens höga tempo.

I minut tolv åker David ut för något som domaren kallade bentackling, andra kallade det hopåkning. Fem minuter senare slår Knöös på Thellas hand och får vila 10 minuter. Sen är det Tommy som åker för fasthållning. Gais' #29 åker för spelsabotage. Jouni åker ut 5 minuter för nåt som ser ut som en helt vanlig klubbrytning, om än med låg kroppshållning.

Alla utvisningar gör att Surte tappar initiativet - gästerna står för det mesta, de får en del halvchanser, men inget allvarligt.

Istället drar David Eriksson upp ett anfall i minut 33, passar fram till Robban Månsby som trycker sig in i straffområdet - han tas om hand på ett ojuste maner och det döms straff.

Anders P bankar in straffen. 1-1.

Sen åker Anders Larsson ut också. Domaren har lagt en låg bedömningsnivå.

Med fem minuter får David en otäck smäll, ligger kvar en bra stund innan han kryper ut i båset. Han kommer nog inte tillbaka i andra halvlek…

I sista minuten drar Tommy och Thella upp ett rappt anfall, skott av #4 - och en lysande räddning av de randigas målvakt, iförd en tröja med Ale-Surtes klubbmärke!

Jodå, David återkommer i andra halvlek. (Och som han gör det!)

Hemmalagets första hörna fixar Elg i halvlekens första minut. (Gais hade en hörna i första.) Ett par minuter senare överraskar Thella alla med ett skott ur liten vinkel - även han med Ale-Surtetröjan ser överraskad ut, men får lik förbaskat ut benet i en lyande benparad.

Gais får ett friläge efter missförstånd bland de gula - Gert plockar!

Efter en knapp kvart tar Gais ånyo leningen! Det såg inte ut som ett farligt anfall - men på nåt konstigt sätt, och efter dålig koncentration av de gula, så sitter den där. 1-2

Gästerna har en bra period nu, med flera hörnor, men Robban Holmén kan iscensätta en kontring - hörna för hemmalaget som ger flera bra lägen - farlig kontring, men David Eriksson kliver fram och bryter.

Efter 25 minuter har de gula flera farligheter, kommande från Holméns vänsterkant.

David förefaller ostoppbar på sin högerkant också - har flertalet farliga attacker, stoppas bryskt och en grönsvart åker ut. En helt annan, rimligare, nivå i denna halvlek.

Med 10 minuter kvar har vi kvitteringslägen! Anders Larsson klipper till efter frislag, men deras målis är bra!

Thella klipper till, men bollen fastnar på försvarare, Elg tar tag i returen, men någon lägger sig på honom, vilket tydligen är tillåtet i detta läge.

Avslutningen blir dramatisk!

Med dryga fem minuter kvar dundrar "Larry" in en hörna. 2-2!

Gais vill till Playoff! Minuten efter kontrar dom efter en farlig Surteattack, vårt försvar är inte samlat… 2-3.

Det kämpas, Surte ligger på men får inte några öppna lägen - Gais försvarar sig väl. Men på övertid snappar Thella upp en andraboll från försvaret - och slår in 3-3!

Matchen hölls i högt tempo, kamp, riktigt bra passningsspel emellanåt, men det såg också lite tvehågset ut ibland. Lagen tog väl ut varandra. Och Surte som släppt in minst antal mål i serien slarvade banne mig lite i förvaret vid samtliga Gaismål… Konstig match kort sagt.