Gripen Trollhättan BK - Ale Surte BK 9-1 (4-1)

Och: 5. Christian Fischer, 9. Jens Samuelsson, 15. Anders Carlsson, 22. David Ekholm (resmv)

Domare: Henric Björkholm - Per Bergstrand - Peter Tigerberg.

Decimerat manskap stod upp bra!

En överfull buss med vildkattssupporters styr kosan norrut denna onsdagskväll. Humöret är på topp! Till och med sångtexter delas ut i denna normalt så härligt odisciplinerade skara.

Laget saknar fyra av truppens bästa och mest rutinerade lirare, det är ryggar och snuvor och Antons knä är inte bra. Hur ska det gå mot seriens givna segerkandidat?

Inledningsvis går det utmärkt.

I minut fyra skickar Jouni Lupala ett långt frislag i stolpen. David Eriksson fixar första hörnan minuten senare. Resultatlöst dock.

Hemmalaget startar i högt tempo - men vårt försvarsspel ser helt okej ut!

I minut åtta slår Gripen en farlig stickare mot Lasse K, men Johan Janebrink avvärjer elegant!

En minut senare får de svarta matchens första hörna. Den slås hårt, nära ruset, men långt, Åhlén smackar in 1-0.

Fyra minuter senare får dom sin andra hörna. Skott i ruset. Nytt skott som Gert räddar. Retur igen som Lasse K slår in! Oflyt för oss, flyt för Trollhätteborna!

Faktum är att i första halvlek anfaller Gripen konsekvent på Brinkens kant. Det verkar som de allsvenska kandidaterna inte har nåt större förtroende för sin variationsförmåga… Men dom kommer inte en millimeter mot Johan, som finner sin roll till fullo denna kväll!

Chrille Fischer åker ut, hemmalagets Isaksson likaså efter brutal behandling av Anders C.

Taggen och Jouni byter plats idag. Det funkar utmärkt! I minut 23 bryter Stefan och kontrar. Frislag, skott från Elgen till hörna. Resultatlöst.

Fem minuter senare slår Brinken en lyra fram till "Baddarn" Larsson, han drämmer in 2-1!

Efter en halvtimme bryter Jouni på mittplan, passar David Eriksson som forsar igenom med imponerande speed, skottet går dock utanför!

Nu förtjänar vi en kvittering!

Istället når en lyra fram till en i misstänkt offsideposition stående L Karlsson. Han tar ner så snyggt, han lättar in 3-1 lika snyggt.

I slutet av halvleken radar hemmalaget upp en mängd hörnor. Till slut når en andraboll en fristående Patrik Karlsson som föser in 4-1.

Hemmalaget åstadkommer en enda målchans på spel i första halvleken. Den sätter dom. Dom är ruskigt effektiva på hörnor också.

Efter sex minuter av andra passar Jouni fram David som går till blixtsnabb attack (han är påfallande mycket snabbare än sin back) - frislag - hörna - inget.

Efter tio minuter tvingas Gert till en extrem räddning. Gripen anfaller nu i våg efter våg, åker skridskor, byter kant, utnyttjar hela planen.

Månsby visas ut. Gripen missar en hörna totalt, dom är ändå inte 100%'igt effektiva.

Vi står upp alldeles utmärkt i en dryg timme! I minut 62 slår Stefan en superlång lyra som Anton Gustafsson banne mej är nära att tappa in!

Och sen dundrar Anders Elg igenom i en helt grym kontring och skjuter tyvärr utanför!

5-1 kommer dock efter en läcker passning genom vårt försvar.

Surte fixar frislag, kontring på det, Brinken lika brytsäker som i första!

För första gången, efter 69 minuter, kommer dom igenom för enkelt. 6-1 efter frislag efter för hårt tryck.

Det är ju avgjort nu, Surte satsar förstås väl offensivt för att om möjligt få kontakt. I minut 76 gör de svartas bäste spelare, Patrik Karlsson, 7-1 efter sologenombrott.

Det blir ett par mål för mycket på slutet. Lasse gör 8-1 när han tar hand om en lyra, 9-1 gör P Karlsson, fan vet hur.

Siffrorna blev lite stora. Men ett långt ifrån ordinarie Ale-Surte visade stora kvaliteter mot laget som spelar i Allsvenskan nästa år!

En överfull buss söderut är lastad med folk som trots allt är nöjda och glada!