Första sidan Nyheter A-laget Farmen Ungdomsbandy Jennylund Klubbinformation Sveriges Barnsligaste Klack Länkar Historik Annat krafs
Jönköping Bandy IF - Ale Surte BK 5-3 (2-0)

12. Johan Larsson 41. Anders Elg
Och: 9. Jens Samuelsson, 15. Anders Carlsson, 22. David Ekholm (resmv)

Domare: Mikael Karlsson - Karl Alexandersson - Boiwe Gustafsson.

Tredje förlusten, nu i snö.

Det är en sargad Ale-Surte trupp som ställs på isen i denna, den tredje, Playoff-match. Vi har börjat poänglöst, liksom dagens rödklädda motståndare. Och sanningen att säga är det väl ingen stormatch ett tjugotal medresta vildkattsfans, och en liten hemmapublik, får se. Båda lagen blixtrar förvisso till emellanåt, men det är mest ett ställningskrig, och de gulas framstötar är tyvärr sällan vassa.

Hemmalaget chocköppnar: En extremt precis lyra i första minuten. Gert räddar friläget! Men det blir hörna, och den smackas skoningslöst in i krysset!

Jönköpings andra hörna resulterar också. Denna gång studsar den på siste man i ruset, och in…

Efter knappa kvarten spelar hemmalagets Kenny Bohman med en snygg passning fram en kamrat till ett friläge - men Gert räddar den också!

Minuten efteråt visar de gula upp sig: Flera snabba pass ger Johan Larsson ett bra läge, han klappar till hårt, skottet skarvas lite av en klubba - och går i ribban! Sen går bollen bara till inslag. Inget flyt direkt.

Tio minuter senare samspelar Jouni och Elgen elegant - #2 skjuter just utanför.

I minut 38 kommer hemmalaget i snabb attack, vår målis räddar igen till hörna. Ska historien från matchinledningen upprepa sig? Nej, de skjuter och skjuter men försvarsmur och målvakt kan försvara siffrorna - som alltså stannar vid 2-0 efter en halvlek som avslutningsvis genomförs i ett relativt tätt snöfall.

Andra halvlek börjar lika illa som första. En jättesnygg passning från Bohman skär rakt igenom alla gula… Kalle Jansson gör 3-0.

Sen visas Jouni ut för nåt som ingen bland undertecknads läktarkamrater såg. Men vi får en hörna. Och vi får kontakt. Anders Elg skickar nämligen bollen i nät!

Sen visas Baddarn Larsson ut för att en motståndare höll hans klubba! (Påminner om det extremt subjektiva anslaget i matchrapporterna på denna sida.) Så vi är två man kort när Bohman ånyo presterar en passning i världsklass, Henrik Andersson förvaltar friläget till 4-1.

Men de gula ger sig sannerligen inte. Det är ingen som viker ner sig idag. Ted slår en passning i närapå Kenny Bohman-klass, Elg får läget men en back presterar en klockren och stentuff brytning i sista momangen. Hörna - i ruset. Sen får den nyligen frigivne Baddarn en slumpchans, men målvakten kan rädda.

Sen tror Baddarn att han blir utvisad igen. Men det är Stefan Nilsson som till slut får hämtas till botbänken…

Med 20 minuter kvar har vi hörna, hemmalaget kontrar imponerande snabbt och exakt. Henrik Andersson gör 5-1.

Ett spelsabotage av Jouni renderar fem minuter i båset. Gert tvingas kort därefter till en extrem räddning!

Men sista fem är våra!

Taggen Nilsson sätter en hörna!

Melander spelar fram till en bra chans. Vi får tryck, ett frislag som till slut kämpas fram till Månsby som petar in 5-3 i matchen sista sekund.

Det finns moral, det finns kvaliteter (som dock plockas fram lite för sällan) - det finns hopp!