Och: 8. Robert Månsby, 9. Jens Samuelsson, 15. Anders Carlsson, 1. Johan Rolén (resmv)

Kungälv: 1. Patrik Ewerstein (Mv), 13. Simon Gustavsson (Rmv), 6. Anders Liw, 7. Jesper Lundin, 8. Niklas Björkman, 9. Johan Nilsson, 11. Mattias Olausson, 14. Jakob Jenefeldt, 16. Mikael Gratjov, 17. Chrisoffer Olson, 18. Henrik Carlsson, 19. Glenn Skoglund, 20. Daniel Rydén, 21. Håkan Olsson, 23. Ville Magnusson.
Domare: Mikael Karlsson - Martin Kjellström - Johan Tedbrant

Surte vann - Gert suverän!

En vintrig novemberkväll under motorvägsbron på andra sidan älven: Ganska mycket folk, schysst stämning och en inte så pjåkig bandy! Kan det bli mycket bättre här i livet? (Det är till att ha små fordringar kanske, men vaddå?)

Anders P och Johan J som skadades senast saknas och ersätts av de avdammade veteranerna Christian Fischer (med brorssans tröja!) och Anders Larsson. Hemmalaget är nog ganska ordinarie förmodar vi på läktarplats före match.

Surte verkar mest taggade i inledningen och har flera halvchanser. När IFK:s Håkan Olsson åker igenom och avslutar med ett farligt skott i minut 6 verkar deras nervknutar lösa upp sig och de tar över en smula.

Båda lagen försöker spela, det är ingalunda någon grisbandy som presteras, men defensiven är bättre än offensiven om man säger så - inget av lagen ser riktigt samspelt ut.

I tjugonde minuten pressas Gert Svensson i gästernas mål till en dubbelräddning på en hörna, därefter åker Anders Elg och Ted Koskelainen ut i snabb följd. Det är jobbigt, och IFK blir förstås bara piggare av det.

Gert tippar bollen vid stolproten efter ett frislag. Hörna. En hörna till - och den slår Henrik Carlsson in. 1-0, efter en halvtimme.

Tio minuter senare rycker Surte upp sig, svärmar kring hemmamålet ett tag och får sin första hörna. Varianten blir för svår, så det blir inget.

I halvlekens sista minut drar vi oss mot (skulle det visa sig) den godkända grillade korven och den trista hamburgaren - då slår Stefan Nilsson in en hörna, den studsar in på ett retligt sätt! Ett lika i paus är inte nåt som Surtes anhängare känner sig direkt ledsna över…

Andra halvlek präglas av en imponerande disciplinerad Surtedefensiv och av lite mer humör och kanske små elakheter ibland.

I första minuten har de gula en farlig hörna. Sex minuter senare klämmer de röda en hörna i ribban.

Hemmalagets Liw och Olausson blir utvisade med sex minuters mellanrum. Strax dessförinnan gör Gert ännu en briljant räddning. Och med två man kort får hemmalaget en hörna som ger våran målis ännu ett tillfälle att briljera.

Precis innan Kungälv blir fulltaliga skickar Jouni in en hörna! 1-2, i minut 25.

Målet verkar inspirera "Vidkatterna" till ett mer offensivt spel. Thella tvingar Ewerstein till en rapp skridskoparad - ny räddning på den efterföljande hörnan.

I minut 36 når en crossboll till den för kvällen ständigt välplacerade Robert Holmén, han bryter in i straffområdet, spelar in till Elg som skjuter in 1-3!

Sen blir det en liten fight. Robert Månsby utdelar en våldsam tackling på Magnusson som svarar med olämpligt uppträdande. Båda visas ut.

Med ett par minuter kvar åker Robban H ut också, men då börjar vi förstå att matchen är vunnen! En härlig skalp är erövrad - och efter tre omgångar är vi fortfarande fullpoängare!

Tyvärr skadar sig Thella i slutminuten. Nu vill vi inte ha fler lirare på sjuklistan! Kom igen "Thella", "Anton", "Brinken", "Mellan", "Baddarn"! (Långtidsskadade "Tysken" ska coacha farmarlaget i vinter - kom igen du också!)