Och: 8. Robert Månsby, 6. Ted Koskelainen, 12. Johan Larsson, 1. Johan Rolén (resmv)

Domare: Team Ove Adolfsson.

En riktig derbymatch - med delad poäng

Ett synnerligen kompetent coverband håller uppe trycket, trots den isande vinden, runt Jennylund denna annandag. Morgonens snöfall ger med sig och det artar sig till en sedvanlig derbydrabbning: Intensivt, tätt, mycket ställningskrig och kanske inte världens bästa bandy.

Det är gott om publik. Gôtt!

I andra minuten kommer ett snabbt Surteanfall, Stefan Nilsson avslutar med ett långskott som inte går långt från stolpen.

Tio minuter senare kan vi konstatera att gästerna har mest boll, hade ett otäckt tryck ett tag, men hemmalagets kontringstendenser är inte ofarliga.

Matchens första hörna är Kungälvs. Utanför.

I minut 17 bryter hårt jobbande Robert Månsby högt upp, kämpar sig fram och kan också slå in bollen framför mål. Ingen utdelning.

Ett par minuter senare lyfter Fredrik Thelaus smart fram till Anders Elg, målvakten är ute och stöter till bollen, skott, ny räddning. Därpå får de röda tryck en period, skjuter och skjuter men allt fastnar på försvaret.

Minut 23: David Erikson passar fram Elg i högerläge. Hörna - den skjuter Anders Pettersson just utanför.

Tre minuter senare ordnar Thella en höra efter frislag. Det blir en hörna till - och den skickar Thella i nät! Ledning!

Direkt efter målet lyfter Jouni Lupala till Månsby framför mål, bollen går utanför.

Men. Efter en halvtimma når en lyra en fristående röd spelare… 1-1.

Surte har trots allt en bra period nu: Anders P avslutar ett snyggt anfall med skott precis utanför stolpen, sen slår vi en hörna tätt utanför. Månsby görs ner, frislag, sen inslag… Gästernas målvakt får plocka en del bollar i första halvlek.

I paus lirar Blind Rivets igen - bland annat gör dom en mycket bra version av Neil Youngs Keep On Rockin In The Free World!

Efter fem minuter av andra halvlek slår gästerna en hörna i stolpen - returen slår dom i nät! 1-2!

Det blir värre: En boll når en central forward, han kroppsfintar skickligt och kommer på ett svårfattbart sätt igenom: 1-3.

Det tar en minut: Ett snabbt frislag och Thella pangar in sitt och vårt andra mål för dagen! 2-3!

Fighten hårdnar. Det är inget större skönspel nångång i matchen, istället ställningskrig och kamp. Domarna håller en "hög nivå" som det heter och låter spelarna ta ansvaret - det blir en så tuff derbykamp som vi vill ha utan att spåra ur ett dugg.

Efter en kvart åker dock Anders Larsson och Vaihela ut efter en uppgörelse.

Kungälvs #19 åker strax ut också.

Ale-Surte får frislag på egen planhalva. Jouni singlar iväg en boll som går i en båge över alla… och i mål! Kvitterat!

Så åker Anders P ut, såg för ett subjektivt öga ut som en kompensation…

Gästerna ligger på en del nu, det är jobbigt. När "Anton" kommer tillbaka i spel visas "Mellan" ut efter att Vaihela gjort ett elegant svanhopp.

Med kvarten kvar ser hemmalaget ängsligt ut! Det blir bara snabba lyror och rensningar, trots hyfsade attacklägen efter brytningar.

Med tio minuter kvar ser vi en gôrfarlig IFK-attack, Robban Holmén (mycket säker i defensiven och rapp framåt idag) iscensätter en kontring. Frislag. Hörna - "Larry" skjuter två gånger, det sista nära att gå igenom.

Jaha. I 36'e minuten får gästerna straff. Larry orsakar den och den är solklar. Lika solklar är Gerts räddning!

Det blir faktiskt inte riktigt jättespännande på slutet. Trots allt har båda lagen en poäng. Kungälv har en hörna som slås i ruset. Surte får flera frislag. Det svingas vilt med klubborna i ett rött anfall.

I sista ordinarie spelminuten åker "Mellan" ut efter en stabil tackling. Ted Koskelainen fick vikariera, och gjorde det bra, för utvisade backar idag - och nu på slutet spelar den säkre "Taggen" Nilsson back också. Det funkar!

När slutsignalen går jublar undertecknad, det betyder väl att man är mer glad åt den vunna poängen än lessen för den förlorade.