Och: 8. Robert Månsby, 31. Johan Janebrink, 15. Anders Carlsson, 1. Johan Rolén (resmv)

Nässjö:
Domare: Mikael Karlsson, Karl Alexandersson, Boiwe Gustafsson.

Dramatik!

Det extrema matchprogrammet kräver sin tribut. Ikväll saknades Jouni Lupala p.g.a. sjukdom, men de lirare som iklädde sig den gula tröjan kämpade bra!

I andra minuten bryter Anders Pettersson, lyfter mot Fredrik Thelaus som är mycket nära att nå bollen i fritt läge. I tolfte minuten bryter Robert Holmén, attackerar, hålls (avvaktande utvisning) - Robert Månsby tar vid och driver bollen hela vägen, kommer ut något åt höger och skjuter just utanför! I sextonde bryter Stefan Nilsson - slår en hård pass mot Anders Elg som sånär tar emot den med fritt fram mot mål.

Det är alltså på motståndarens misstag som chanserna uppstår idag. Tempot är nog det högsta hittills i vinter, båda lagen försöker spela, men tar också ut varandra bra.

Kring minut 20 ser vi skott från hemmalaget, men de kommer från lite långt håll.

Ted Koskelainen visas ut efter 26 minuter, minuten efter är det en blå som slår på Thellas klubba.

I minut 32 bryts Thellas attack på mittplan, kontring, bra skott: 0-1 känns snöpligt i detta läge.

Svaret från "Vildkatterna" kommer dock redan minuten efter: "Anton" lyfter snabbt till Anders Elg som skjuter hårt och välplacerat. Kvitterat.

Och nästa mål tillkommer efter ett lysande anfall. Anders Larsson via en smart skarvande Thelaus - Elg frispelas och smäller in 2-1!

I halvlekens sista minut kommer matchens första hörna efter att man rört till det i hemmaförsvaret. För Nässjö. Diakov gör 2-2! Det känns tungt

Halvleken var Surtes, men lite slarv vid två tillfällen…

I andra halvlek är Nässjö hetare än tidigare, har mer boll, krigar mer.

Dock: Efter knappa 10 minuter stormar Månsby, matchens stora utropstecken, fram längs kanten, passar Anders P som hålls och får frislag. Hörna sen, två skott… Resultatlöst.

Lagen får varsin hörna, Surtes slås bort på mållinjen, trots att den egentligen inte var så lyckad.

I minut 21 får vi frislag. Pang! Anders Larsson gör ställningen till 3-2!

Det kämpas från båda håll, hemmalaget tycks kontrollera det hela ganska bra, även om det känns jobbigt några gånger när smålänningarna kontrar. Efter knappa halvtimmen har Surte ett tungt anfall som ser ut att brytas, men Elg tar tillbaka bollen, spelar "Taggen" som skjuter, till hörna. Hörnan går i ruset, Nässjö kontrar, Gert räddar, "Taggen" kontrar tillbaka och tar hjälp av Johan Larsson som får frislag…

Med tolv minuter kvar visas Melander ut. Då satsar Nässjö allt på ett kort, samtidigt som omdispositionerna i hemmalaget gör att försvarspositionerna kommer alldeles fel, för nära eget mål… fel helt enkelt.

I 83'e minuten plottrar vi till det i försvaret, Nässjö kämpar som djur, Diakov kvitterar!

Minuten därefter bryts Elg på mitten (lite väl bryskt kan tyckas) vass kontring, och lysande räddning av Gert Svensson. Två resultatlösa hörnor följer.

Ett par minuter senare forsar "Anton" igenom… Straff! Tyvärr slår Stefan straffen mitt på målisen! Ajajaj!

Mer dramatik, straffskytten visas ut för nåt han säkert gjorde i frustration, Thella bryter fram och stoppas tufft, målvakten är ute och knuffar på honom och gruff utbryter. Thella och en motståndare visas ut. Men då är det i stort sett slut.

En halv revansch på Nässjö (med mycket mersmak) - de är fasen så svårspelade!