Och: 8. Robert Månsby, 9. Jens Samuelsson, 31. Johan Janebrink, 1. Johan Rolén (resmv)

Domare: Stefan Bertilsson, Henrik Wristel, Hans Björkqvist.

En massa mål!

Idag möter våra vildkatter Nävelsjö på Tjust kulle. Nävelsjö, en by på endast 409 personer! Men har man fått upp ett lag i division 1 så spelar det ingen roll vad orten heter, om den ligger i Vetlanda kommun.

Jag får ett stort programblad innehållande många sponsorer. Vädergudarna är med oss. Uppehåll och +1 grad. Ett 25- tal gulblåa anhängare, med hjärtat på rätt ställe, välkomnar våra is-fantomer när de skrinnar in på isen.

Matchen börjar med att Anders Pettersson spelar fram Elg som blir något upphakad men ändå får iväg ett skott som blir till hörna. Elg skjuter utanför.

5:e Thella till Robban som skrinnar på högerkanten en bra bit och passar in till ”Taggen” som så när får till det men skottet går utanför. Sen kommer Elg i en snabb räd – skott, nära!

8:e Surtefrislag som till slut blir till en vänsterhörna. En lång på Thella som målvakten räddar till hörna. Vänsterhörna – klacken är med – smack! 0-1! Härligt! Målskytt: Lupala.

Första 10 minuterna är det bara Ale-Surte som står för fiolerna!

11:e Pettersson försöker med ganska hård pass i midjehöjd till Thella som får bollen bakom sig. Synd, han hade blivit helt ”ren”. De svarta motståndarna kommer till skott. Gert räddar enkelt.

14:e Fredrik Thelaus kommer farande till vänster. Ända ner till kortlinjen där han får in bollen framför mål. Bollen tar på någon svartklädd spelare och bollen ligger fri vid Anders Pettersson skridskor. Kall lyftning ger 0-2! Utomordentligt bra spel av Surtespelarna!

17:e David Eriksson jagar en boll ihop med en försvarare mitt på Nävelsjös planhalva. Han vinner närkampen och forcerar en bit ytterligare innan han bombar in 3-0!

19:e Oj! Hörna för hemmalaget. Nu får vi se lite spel på vår plan halva också. Resultatlös hörna. Men sedan blir det värre när en lyra slås från högerkanten som en hemmaspelare är nära att styra in på tennis… Ted snappar upp en boll och ser ett bra kontringsläge. Driver upp bollen (!), spelar ut till vänster där skott kommer från en gulblå. Utanför. Elg skjuter med en svart mellan sig och målvakten. Målvakten gör en riktigt bra skridskoräddning!

23:e Frislag Nävelsjö. Den blir till en resultatlös hörna. Första utvisningen drabbar de gulblåe. En spelare ”screenar” Thella när han vill attackera bollhållaren. Thella drar lite i armen och spelaren faller. 10 minuter fasthållning blir belöningen... Nu byter matchen lite karaktär. Nävelsjö befinner sig mer på vår planhalva och vi får försvara oss.

27:e Frislag Nävelsjö. Bollen styrs snyggt in. Reducering1-3. Vår ”Anton” åker och åker. Först till vänster och sen till höger. Skott kommer. Räddas till hörna. Vänsterhörna. ”Älgen” skjuter i stolpen. Något senare så blir det missförstånd i hemmalagets försvar och vi får hörna igen. Thella och Anton har var sitt skott men inget nätrassel.

42:a Men Pettersson försöker igen. Soloattack. Skottet går tätt utanför. Resultat i halvlek = 1-3. Det hade inte varit orättvist med något mål till...

När spelet åter sätts igång upptäcker vi att matchklockan står stilla! Det dröjer 5 minuter innan den går igång. Som tur är har alltid domaren en egen klocka.

Om de våra började förra halvleken bra, så är Nävelsjö med på noterna denna gång. Hemmalaget får en hörna. Vårt rus räddar. Nävelsjö har höjt sig.

Thella kommer farande igen i en kontring! Ruggit bra idag! Skott kommer. Högerhörna. Vår nr.4 slår på tennis in målvaktens retur! 1-4.

Någon i klacken säger att klockans tidsangivelse stämmer. Ingen vet vad som stämmer. Jag hörde aldrig i högtalarna att man hade korrigerat detta.

Lång lyra kommer.Elg och Johan Janebrink går på samma boll. Chansen rinner ut. Synd. Där missade vi ett kommande friläge… Månsby har börjat denna halvlek bra. Nu kommer han 1 mot 3 och är nära att ta sig förbi till vänster. Siste man slår bort bollen. Ihopslag dömer domaren. Men Månsby förde ju bollen på isen,väl? Frislag tycker många…

Jag struntar i tidsangivelserna nu för jag vet inte vad jag skall gå efter. Hur som helst så gör Gert en mycket bra räddning när han går ut och gör sig stor och släpar benskyddet efter sig. Bollen tar på benskyddet. Nävelsjö får en lagvaring när man står för nära ett frislag.

Thelaus igen. Söker Elg med snyggt pass. Älgen forcerar och söker sig ut på högerkanten där siste försvararen bryter…nästan. Elg får chansen att skjuta och gör det ur ganska dålig vinkel. 1-5! Den gick väl mellan benskydden. Eller?

Ca 20 minuter kvar. Straff för Nävelsjö. Ted utvisad 10 minuter – jag tror det var ”slag på skridsko”. Gert räddar straffen! Men våra grabbar är inte vakna på den retur som blev när vår briljanta målvakt räddade det hårda skottet. 2-5. Skärpning!

Hemmalaget kommer i en kontring. Månsby stoppar spelare ojust. Men de svarta har bollen fortfarande. Hörna blir det till slut. Månsby har knapp hunnit sätta sig till ro när 3-5 sitter bakom Gert. De ”svarta djävlarna” är bra på fasta situationer… Mmmm.

Lite senare kommer vi samordnat anfall. Holmén har flera gånger hängt med och denna gång får han en perfekt passning av Thella och 37-åringen ser inte ut att ha några krämpor! Kööör säger kalcken. Det gör vår kung Holmén så bra att en svartklädd spelare måste ta till ojusta metoder. Straff.

Stefan Nilsson slår straffen. Smack! Rätt upp i nättaket!3-6. Den var hård…

Nävelsjö gör sedan 4-6 på hörna. Bra skytte har dom.

Thelaus kontrar igen. Denna gång i mitten. Blir nedslagen. Nävelsjö drabbas av en 10minutare.Våldsamt slag . Strax därpå är Elg nära att näta.

Pettersson ger allt på mitten. Driver ut på vänsterkanten och trampar runt försvararen. Stark som en oxe, så pallar han för försöket att låsa upp honom. Han kommer närmare och närmare Nävelsjös målbur. När han är 3 meter från målvakten så passar han till Johan ”Baddarn” Larsson. Som kan RULLA in 4-7! Petterssons mål. Helt klart. Men vad i jösse namn kom ”Baddarn” ifrån? Roligt för honom. Fighter som han är.

Nävelsjö slår in ett frislag, 5-7.

Alla undrar hur mycket tid det är kvar av matchen! Brandin och hans kompisar tittar på mig med förtvivlade ögon och jag kan inte säga något. Bara rycka på axlarna. ”Fortsätt heja tills domaren visslar i sin pipa, om han nu inte har svalt den”, blir mitt svar.

En hemmaspelare kommer i bra fart. Vi kan bryta. 3 mot 1 är vi. Tyvärr ligger Ted kvar på isen! Skadad….

Vi har några hörnor i slutet av matchen som blir resultatlösa. Deras målvakt är bra.

Till slut slipper vi fler ångestfyllda minuter där vi inte vet hur mycket tid det är kvar. Matchen är slut. 5-7.