Och: 8. Robert Månsby, 31. Johan Janebrink, 12. Johan Larsson, 1. Johan Rolén (resmv)

Nävelsjö:
Domare: ?.

Jumbon lurade serieledarna på en poäng!

Surte i serieledning. Perfekt bandyväder en underbar decemberlördag. Då kommer inte folk, klacken är knäpptyst (Är vi verkligen beroende på att en enda man är på topp? Var är alla "Engagerade" nu?) och det mesta knyter sig för laget.

Det börjar dock bra. Med Anders P som föregångsman har hemmalaget tryck. Hörna - den slår Anders L in!

Sen sänks tempot, hemmalaget dras med i gästernas hastighet.

I elfte minuten beter sig de gulas försvar som Juventus' Thuram skulle visa sig göra senare på kvällen mot Lazio - en motståndare släpps in från kanten på tok för lättvindigt. 1-1.

Några minuter senare samarbetar Johan L och Stefan N - Anders E kommer fri från kanten - skjuter dock över!

Efter ytterligare några fina intentioner av de gula får gästerna frislag - andrabollen kan de slå in. Vi är inte vakna där! 1-2.

Nävelsjö får en hörna sen som slås stenhårt just utanför. Surte får någon chans men smålänningarnas målvakt gör några fina räddningar.

Med tio minuter kvar av halvleken träffar Nävelsjö stolpen (enligt domarna), eller bollkorgen (enligt många på läktarn).

Ett par minuter före paus skickar Thella in en hörna. Lika i halvtid - sen ska vi väl kunna tända till?

Nej. Andra avdelningen inleds jättedåligt. Gert tvingas till en räddning - och någon minut senare krutar Nävelsjö in ett långskott till ledning med 3-2.

Dock kvitterar Thella på hörna strax därpå!

Surte skärper till spelet. Höjer tempot, men kör fast i gästernas effektiva säckförsvar - de ligger lågt i banan och bara avvaktar. Surtes anfallsinitiativ hamnar obevekligt ut i hörnorna. För få av hemmaspelarna vågar, eftersom våga betyder risk att göra misstag. Ett antal hörnor får vi, men de blir resultatlösa.

Nävelsjös målvakt är bra. Med tio minuter kvar jonglerar Thella med sig en lyra från Jouni, bra skott men keepern håller bollen!

Avslutningen blir en extrem rysare!

I minut 41 gör "Anton" en genial vändning på mittplan, lyfter till Thella som slår på ett vinkelskott i fritt läge - "Baddarn" trycker in returen!

Snart slut nu - kör bara! Men gästerna ändrar (förstås) sin taktik helt; lyfter upp en massa folk och Ale-Surtes spelare ser helt handfallna ut en stund. Så får de svarta hörna - den slås i ruset, men returen blir en mycket märklig lobb som singlar över alla men under ribban. 4-4. I 89'e minuten!

På övertid, efter frislag, frispelas vår bäste spelare - Anders P, han avancerar ruskigt lugnt in i straffområdet från höger - slår till - över!

Nävelsjös defensiv var skicklig. De hade andra kvaliteter också, helt klart, men med bättre tempo och fler initiativrika insatser hade hemmalaget tagit två poäng.