Första sidan Nyheter A-laget Farmen Ungdomsbandy Jennylund Klubbinformation Sveriges Barnsligaste Klack Länkar Historik Annat krafs

41. Anders Elg 11. Tommy Jansson
Och: 29. Robert Holmén, 9. Jens Samuelsson, 19. Tobias Magnusson, 1. Johan Rolén (resmv)

Domare: Mikael Karlsson, Tedbrandt, Kjellström

Nästan allsvenska Örebro fick jobba för segern

Örebro är nästan klara för Allsvenskan och Surte ligger sist. Men ikväll ser vi ett hemmalag som inte viker ner sej! Disciplinen i defensiven är konsekvent, och anfallsspelet blixtrar till emellanåt.

Det börjar mindre bra med en utvisning på Jouni. Under utvisningen tvingas Kalix till en bra räddning.

I minut 15 slarvar gästerna ut bollen. Hörna. Jouni slår in 1-0!

Fem minuter senare får Göran frislag från kanten. Jouni slår ett fräckt skott, just utanför.

Gästerna startade i högt tempo och med mycket rörelse, men kom ingen vart. Nu saktar de av.

Dock får de till tryck efter en halvtimme, skott, retur och 1-1.

Surte har attacker. Brinken kontrar, Jouni spelar fram Robban som "bara" är en svår nedtagning från friläge.

Det känns faktiskt som Örebro har tur då de efter frislag kan slå in 1-2 i minut 39.

Jouni dirigerar, sliter och är välplacerad. Liksom Tommy, som håller boll, jobbar och går till anfall. Alla är bra!

Andra halvlek börjar fint. Jouni spelar fram Tommy som avancerar starkt längs kanten och lyckas trä in 2-2!

Strax därefter är vi nära att ta ledningen då en hörna slås bort på mållinjen!

Men, i minut 7, tappar vi folk på ena kanten, bollen slås inåt och ett bra skott sitter i nät. Örebro tar kommandot nu och tappar det inte.

Sen blir Larry utvisad 5 minuter.

Det dröjer några minuter så är vi ouppmärksamma vid ett frislag. 2-4.

Baddarn visas ut.

Örebro kan inte vara säkra på segern ändå. Hemmalaget kämpar, och spelar med stort tålamod och går också till anfall. Tyvärr skadar sig Jouni och körs till sjukan av en bastant herre i bastant bil.

Med 10 minuter kvar får gästerna en ganska billig straff tycker vi nog… Bra slagen är den och det känns avgjort nu. Men det är ändå relativt okej att serieledarna inte kan känna sej ett dugg säkra förrän efter 80 minuter!

De avslutar målskyttet med en riktig kanon från halvdistans med fyra minuter kvar. 2-6 blir det.

Bra Surte! Örebro har ett mycket bra lag, men de blev rejält konfunderade ikväll.