Och: 8. Robert Månsby, 9. Jens Samuelsson, 22. David Ekholm-Bryngelson (resmv)

Tranås: 1. Christoffer Sillius, 2. Ted Haraldsson, 3. Lars Lind, 5. Johan Gustavsson, 7. Sergei Polin, 11. Olof Rönnbäck, 12. Hans Magnusson, 14. Sebastian Rydholm, 15. Jens Nylén, 16. Oskar Rydholm, 97,8. Richard Fritjofsson, 13. Andrei Naumov, Niklas Karlsson, Joakim Ihrén.
Domare: Stefan Bertilsson - Henrik Wristel - Hans Björkqvist

Seger i hemmapremiären

Värmen var tillbaka, ackompanjerad av stark blåst,och den antikverade isanläggningen klarade med knapp nöd den utmaningen.

Ale-Surte är dessutom rena sjukstugan, med Martin Melander, Baddarn Larsson och Fredrik Thelaus borta från segermatchen senast. Dessutm ligger tränare Hillström nedbäddad. Juniorerna Robert Månsby (18) och Jens Samuelsson (16) går in i laget.

Nåväl, isen är nytvättad, tröjorna sprillans nya - och det är härligt att vi har bandy på Jennylund igen!

Inledningen är avvaktande och i avsaknad av någon större bandykonst. I minut 14 blixtrar dock hemmalaget till i ett mycket snyggt anfall. Robban Holmén spelar fram David Eriksson, som slår fram bollen till Göran Adolfsson - han stormar fram längs kanten och får in bollen!

Det är en synnerligen avvaktande bandy vi får se. Efter en halvtimme kan, förutom målet, ett par halvchanser från hemmalaget och två ofarliga Tranåshörnor noteras. Det vill inte tända till.

Då plötsligt: Gästerna attackerar och bankar bollen i insidan stolpen från högerkanten. Surte replikerar och Anders Elg grejar en hörna - den slås i gallret på nån i ruset.

Strax därefter: Holmén på offensiv stråt, ordnar inslag nära hörnflaggan. Han slår in bollen till Jens som skjuter, det blir en tilltrasslad situation framför mål - och David kan trycka in 2-0!

Halvleken avslutas med en utvisning för gästerna och en Surtehörna med två tunga skott i ruset.

I andra halvlekens inledning får de båda lagen var sin utvisning. Det ser lite tuffare och elakare ut nu.

Jens avslutar en rapp attack i minut 17, och ett par minuter senare bryter samme kille, anfaller, och tvingar Tranås till en utvisning.

Våra båda juniorer visade upp en respektlös inställning och många bra intentioner. Samuelsson med elegans och smartness som främsta kännetecken, Månsby med kraft och en jäkla glöd!

Efter en David-attack (han spelar ytterhalv andra halvlek) drar de vita på sig ännu en utvisning.

Men smålänningarna kämpar rejält i slutet av matchen. Känslan är att de närmar sig ett mål… Riktig vind i seglen får de när Jouni visas ut med kvarten kvar. Surte får en hörna direkt efter utvisningen, Tranås försöker kontra, Ted avvärjer den och attackerar in i straffområdet, Tranås kontrar nu mot ett hemmaförsvar med mycket folk. Men de gula är på tok för utspridda; Naumov kommer genom och gör 2-1.

Sen känns det lite jobbigt, Jouni återkommer, men gästerna ser ut att kunna kvittera ändå. Ted blir får bollen i huvet vid en hörna (han återkommer i spel). I slutminuten dras Anders Pettersson omkull och landar olyckligt, knät får sig en elak smäll… Han tar sig dock av planen för egen maskin - för det är slut, och två poäng är bärgade.

Och det var de två poängen som var behållningen. Inte mycket annat. Taggen Nilsson värdefull i båda riktningar, framför allt i första halvlek, Jouni dirigerade förstås och David går från klarhet till klarhet.

Nu är det två fullpoängare som möts på Skarpe på fredag!