Andreas Eriksson

Andreas Wessberg

Harri Bergbacka

B-laget bjöd på god underhållning

En mörk söndagskväll på ett kyligt Jennylund spelade B-laget mot Sunvära. Trots förhållandena var ett 10-tal människor på plats (det är sannerligen inte vanligt för en B-lagsmatch på Jennylund), och det var en rolig match vi fick se.

Harri, Jimmy Ström samt Daniel dubblerade och Eriksson som dras med en skada spelade.

Och det tar bara arton sekunder så är den blågula målfesten igång. Stensson kommer helt fri, och gör inget misstag. 1-0!

Surte är det bättre laget och åstadkommer flera målchanser. På ett frislag skjuter Harri utanför (eller tog den i stolpen?) Inget mål i alla fall. Vår libero Jimmy Ström slår en bra passning till Micke Lindberg lite senare. Avslutningen går tätt utanför. Sunväras första chans kommer efter 8 minuters spel. Ett dåligt närskott går utanför.

Surtes andra mål görs av Wessberg på hörna efter 11 minuter. 2-0, och hemmalaget har kopplat ett rejält grepp.

Ytterhalvorna Daniel S och Eriksson ligger bakom mycket. Särskilt den sistnämnde som är ett glatt besked. En genomåkning av honom resulterar i en dubbelhörna. Mållös dock.

Efter ett Surte-frislag får Wessberg bollen, och han kan näta sitt andra och matchens tredje mål! Wessberg verkar vara i form.

Efter 16 minuters spel kommer Lindberg i en genomåkning som är nära att gå in. Inget mål alltså, och istället kan Sunvära reducera på hörna lite senare.

Daniel Stiller ligger som sagt bakom mycket. Han åker långt med bollen, och slår en snygg passning som Rolle (tror jag) nästan får tag i. Efter en halvtimme får Sunvära en bra chans, men det är offside. I den 33:e minuten är Wessberg nära att göra sitt tredje, Harri och Eriksson med i förspelet. Minuten senare följer ett liknande anfall där Stiller är sist på bollen. Surte ligger på nu, och Eriksson kommer i en genomåkning men det blir ingenting av den.

4-1 sitter efter 36 minuters spel. Eriksson gör målet, och Jönsson spelar fram. Härligt!

Några minuter senare ökar Surte på ytterligare. Harris första på ett frislag från höger (mycket snyggt måste jag tillägga). 5-1!

De sista chanserna står bortalaget för, men Surteförsvaret och Daniel står pall. 5-1 i halvtid.

I den andra halvlekens inledning skjuter Wessberg farligt på en hörna. Målvakten räddar. Samma gubbe blir tremålsskytt efter ett vackert sologenombrott! Tid: 6:40.

En hörna tre minuter senare snappar Bergbacka upp och spelar smart till Wessberg som missar knappt. Andreas Wessberg mycket het nu. En annan Andreas (Eriksson) gör efter 11 minuter 7-1-målet på ett solo! Rapp i skridskoåkningen är han sannerligen.

Lite senare får Harri till ett lågt långskott som hamnar i målvaktens famn. Sen kommer en farlig bortachans, efter försvarsmisstag men Daniel är säker. På nått himla sätt blir det hörna, och på den sitter 7-2.

Mycket farlig Surtechans äger rum sen där Harri (bilden) passar underbart till en i full fart skrinnande Wessberg som lobbar strax över. Målet kommer istället i efter 21 minuter då Harri (antagligen) vräker in returen på en hörna. Och så var det 8-2!

I den 23:e minuten grejar Micke L en hörna som blir ofarlig. Wessberg tar sig lite senare igenom Sunväras försvar, men målvakten tar hand om bollen. Surte pressar på nu, Micke skjuter lågt efter 31 minuter men inget mål. Ombytta roller blir det strax efteråt när Sunvära får en svettig (för hemmalaget) dubbelhörna. Inget mål. Eriksson i en genomåkning minuten senare ger ingen utdelning. Senare krutar Wessberg på klockrent i ribban så det bara sjunger om det. Wessberg igen, är på gång att göra mål efter ett fint Daniel-utkast. Hörna får han med sig i alla fall. Resultatlös.

Matchens sista mål kommer alldeles i slutsekunderna, när Rolle Johansson slår in en hörna. 9-2 blir slutresultat i denna händelserika match. Wessberg mycket het och framåt idag. Så även Eriksson som verkar vara på gång efter skadan. Han hade den ena enastående genomåkningen efter den andra. Harri med sina vanliga kanonpassningar var en klippa. För att inte nämna de övriga. Gubbar som Rolle, Daniel S, Lindberg, Stensson etc. var alerta väldigt idag, i denna underhållande match.