Kungälv: 4 x 10min.

Publik: c:a 40st !!!!!!!!

Domare: Björn Bengtsson, Drogomir Tendzeric Betyg: VÄL GODKÄND!

Sammanfattning:

Perfekt bandyväder!! Strålande sol, några minusgrader och svag vind. Idag möter vårt U-17 lag antagonisterna från andra sidan älven IFK Kungälv. Det är nästan så att man redan har förträngt A-lagets fredagsmatch! I förra mötet mellan dessa ungdomslag så drog Kungälv längsta strået genom att vinna med 8-2. Idag har Surte hemmaplan och det kanske kan bidra till ett jämnare resultat?

Min föraning stämmer. Det blir en mycket jämn match.

Matchen börjar inte så bra för Surtes del. Redan i den 3:e minuten gör Kungälv mål på ett frislag! Tveksam avblåsning dock, men domarna vill stävja ojustheter på isen.

Efter målet vaknar Surte till och spelar bara bättre ju längre tiden går. Kungälv får försvara sig nu. Hemmalaget har många chanser framför målvakten men kan inte riktigt sätta pricken över i:et. Det närmaste man kommer ett mål är på en hörnkanon som träffar ribban. Kungälv kan tacka sin målvakt att man fortfarande är i ledning.

Så kommer bortalaget upp i en kontring i 21:a minuten och får sin första hörna. Hörnan slås i mål!! Snacka om effektivitet! Kungälv lever upp till sin tradition att vara farliga på fasta situationer

Surtekillarna ger dock inte upp utan fortsätter att anfalla friskt och det resulterar i en reducering till 1 - 2 genom Christian Falck. Spelet förläggs fortsättningsvis på mittplan.

Lite senare får vår duktige mittfältare Mikael Lindberg tag i bollen högt upp på motståndarnas planhalva och gör inget misstag. Den rättvisa kvitteringen kom till slut. 2 - 2!

Målvakterna är duktiga idag. De får göra var sin räddning på hårda skott i minut 39 och 40. Resultatet står sig till halvlek, 2 - 2. Rättvist. Med lite tur kunde våra killar ha lett med något mål

I början av 2:a halvlek tar Kungälv över spelet och har en riktig farlig chans. Dock är hemmasonen, Henrik Carlsson, i Surtemålet duktig och håller tätt.

"Falck" kommer med tyngd på vänsterkanten och får på ett bra skott som tråkigt nog skruvar sig mitt på målvakten.

56 - 63min. Hawaiispel.

Christian falck är igång idag. På en frislagsretur från muren stänker han in bollen! Surte leder!!

Detta blir en väckaklocka för motståndarna som börjar åka bättre skridsko och vinna närkamperna. Nr.8 Daniel Rydén kommer i ganska bra skottläge och drar till. På den kanonen är målvakten chanslös. Efter 22:20 i den 2:a halvleken är ställningen åter lika, 3 - 3.

De rödblå forsätter att dominera spelet. Det dröjer bara en dryg minut innan nästa farlighet dyker upp.

"Henke" får ett skapligt skott på sig, han har gått ut för att täcka av vinkeln, och lämnar retur som en hemmaförsvarare "bara" ska rensa bort. Tyvärr får han inte undan bollen. Nr. 19 i motståndarlaget - Sebastian Isaksson - stöter in 3 - 4!

Matchen går nu in i ett skede där hemmalaget för spelet. Kugälv satsar på kontringar. Det är svårt för våra killar att få öppna ytor nu. Man har många försvarare emot sig och därför försöker man skjuta mer utifrån. Detta leder dock inte till någon kvittering då deras målvakt fortsätter att briljera med flera svettiga räddningar!!

Matchen börjar lida mot sitt slut och det ser tryggt ut för bortalaget, då en Surtespelare kommer igenom och skall skjuta in bollen. Han får ett slag på klubban. Straff.

Vem skall slå straffen? Igår fick vi se en missad straff(A-laget). Nu skall väl det ändå bli mål? Här kommer matchen att avgöras. Det vet alla som ser denna match, för det är dödstyst på/utanför isen .Det återstår knappt 5min. av matchen

Straffskytten åker fram till punkten och rättar till bollen. Nr. 10 står det på tröjan. Mikael Lindberg ska slå straffen. Han höjer klubban och slår till... Neeeej!!!! Målvakten räddar. Bollen slås lågt, höger om målvakten, men dock för nära så att han kan rädda med skridskon. Detta är inte Surtes dag.

I efterföljande kontring gör motståndarna 3 - 5!(87) Detta blir slutresultat.

Vårt U-17lag spelade bra idag. Kan t.o.m kosta på mig att tycka att det var den bästa de gjort på hemmaplan denna säsong. Det var en mycket jämn match där tillfälligheter avgjorde. En förmaning till våra spelare: Se till att bli lika duktiga på fasta situationer som Kungälv!