? Mikael Baltzer, Res. Mv.

Utvisningar: Surte: 6x10 min(!), Motala: 2x10 min.
Domare: Donald Bergström, Johan Tebrandt
Betyg: Väl Godkänt

I fredags så mötte Surte BK:s U-17 lag IFK Motala på bortais. "Di våra" förlorade med 14-2. Denna dag så hoppades man att det skulle gå lite bättre när killarna hade hemmamatch. Chansen att gå vidare i detta dubbelmöte såg alltså svårt(omöjligt?) ut på förhand.

Sammanfattning: Motalaspelarna såg stora ut gentemot våra killar. Alla i laget var också födda 1982. Surte hade 4 stycken 82:or i sitt lag, resten var 83:or(Mikael Balter född -84).

Motala började bäst. Man kom oftare till avslut än Surte - som ofta åkte offside. I den 3:e matchminuten tog bortalaget ledningen med 0-1(P. Hellman, 3-min) genom sin 1:a hörna!!! Minuterna efter förde gästerna matchen. Surte kom dock tillbaka och hade bra intensioner. Dock inget mål. I stället så gjorde gästerna både 0-2(P. Hellman,15-min.) och 0-3(L. Wallberg ,16-min.). Hemmalaget tappade inte modet, utan försökte hela tiden att skapa chanser.

Sista kvarten av halvleken var Surte:s. I och med att man fick in 1-3(F.Henricsson,29-min) så började spelet att flyta på riktigt bra. Utdelningen kom också. Man hann med både 2-3(M.Lindberg,36-min) och 3-3(J.Broström,41-min) innan paus.

Antagligen fick Motalaspelarna en liten åthutning i omklädningsrummet, för i 2:a halvleken åkte man mycket bättre skridskor. Surte hadde också en man utvisad så det fanns lite större ytor för gästerna. Här avgjordes matchen. Man gjorde 3 mål i följd. Efter 60 minuter var ställningen 3-6. Surte kom aldrig in matchen efter dessa mål. Man orkade inte hänga med Motalaspelarna och man började ta onödiga utvisningar. Hemmalaget spelade faktiskt bara med fullt manskap i 3 1/2 minut i den 2:a halvleken!! Detta bidrog till att Motala kunde gå ifrån och vinna med 3-10.

Slutomdöme: Bästa laget vann men om Surte hade varit lite vaknare i sitt eget straffområde och varit först på returer m.m. så hade siffrorna inte blivit så stora. Sedan får man sluta att ta onödiga utvisningar!!

Matchens dominant fanns i Motalas nr.10, Patrik Hellman, som ofta dribblade bort hela Surteförsvaret!